Ugrás a tartalomra

Több mint 800 ezer újraoltott Szerbiában

2021.03.18
07:55
2021.03.18
14:11
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Meghaladta a 800 ezret azok száma, akik felvették már a második koronavírus elleni oltást is Szerbiában.

A reggeli adatok szerint az oltottak számát tekintve európai szinten a második helyen áll Szerbia egymillió lakosra vetítve, Nagy-Britannia után. Az újraoltások tekintetében is vezető helyen áll az ország, második, csak Monaco előzi meg, amennyiben egymillió lakoshoz viszonyítjuk azok számát, akik felvették már a második vakcinát is. 

A tanügyben dolgozók közül már több mint 45 ezren vették fel a koronavírus elleni védőoltást - közölte Branko Ružić. Az oktatási miniszter kifejtette, az érintett tanítók és tanárok zöme már a második adag védőoltást is megkapta.

A kedvezőtlen járványhelyzet miatt az általános iskolák felsősei és a középiskolások távoktatásban vesznek részt. Az, hogy hétfőtől csatlakoznak-e hozzájuk az alsósok, valószínűleg ma derül ki.

Szerbia
koronavírus elleni védőoltás

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.