Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Több mint harminc határsértőt tartóztattak föl Röszkénél

2020-11-30
08:44
2020-11-30
11:52
Forrás
MTI
Két csoportban harmincegy határsértőt tartóztattak fel ma reggel Röszkénél - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte: előbb a rendőrség és az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex munkatársai állítottak meg egy tíztagú csoportot 6 óra körül Röszke külterületén. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat.

Néhány perccel később a járőrök 21 férfit tartóztattak föl a község közelében. A csoport tagjai szír, marokkói, algériai, afgán, tunéziai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

A határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Péntektől vasárnapig összesen 236 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta a magyar Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 65, szombaton 133, vasárnap 26 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások.

A román és horvát határszakaszon tíz migránst fogtak el. Az elmúlt héten az ország területén 710 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az egyenruhások.

migráns
Röszke
illegális bevándorló
határsértők

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.