Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Több mint száz rászoruló kap ételt Magyarkanizsa Községben

2019-01-15
14:27
2019-01-15
16:48
Forrás
Pannon RTV
Csaknem 20 éve működik valamilyen formában népkonyha Magyarkanizsa Községben. Jelenleg összesen 6 településen osztanak főtt ételt, így 115-en juthatnak meleg ételhez minden hétköznap.

Magyarkanizsán a helyi Vöröskereszt épületében működik a népkonyha, ahol a felhasználók minden hétköznap 11-kor vehetik fel a napi étel adagot. Magyarkanizsán 13 személy jogosult a népkonyha használatára, közéjük tartozik Szalkai Gizella is. „Egy éve, vagy másfél éve hogy járok ide, azelőtt nem hallottam, és nagyon rá voltam szorulva már, mert tényleg néha nem volt mit ennem, és akkor így most van mit.”

A népkonyha felhasználói minden nap más ételt kapnak, ami egy fél kenyeret és fél liternyi főtt ételt tartalmaz. Balázs István, Magyarkanizsa: „Meg vagyunk elégedve, de szeretnénk, hogy ha valami jobb is lehetne, de jó ez is, jobb mint a semmi. Nagyon szeretem a kenyeret, az ebédet is, de külön, amikor kapok pénzt a szociálisból, akkor szoktam én magamnak készíteni ebédet.”

A főtt ételt minden alkalommal a helyi Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény szakácsai készítik el, majd innen szállítják a rászorulóknak Magyarkanizsa után a község több településére. Cseszkó Mónika, titkár, Vöröskereszt, Magyarkanizsa: „Nagyon sok felhasználónk nem is tudná elkészíteni. Vannak olyan idősek, akik egyszerűen nem tudnák ezt minden nap maguknak elkészíteni, így eljönnek, és megkapják ezt az ételt. Heti forgásban van, tehát heti étrend van, minden héten ugyanaz a menü, tehát egy heti étrendet összeállítottunk.”

Cseszkó Mónika hozzátette,a napi meleg étel mellett a Vöröskereszt minden hónapban ruhaneműt is oszt a felhasználóknak.

Magyarkanizsa
népkonyha

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.