Ugrás a tartalomra

Több mint százan lélegeztetőgépen, Belgrádban súlyosbodik a helyzet

2020.11.09
09:52
2020.11.09
10:02
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában a járvány kezdete óta 62747 személynél mutatták ki a koronavírus fertőzést. Az országban eddig 890-en haltak bele a betegség szövődményeibe. Cikkünk folyamatosan frissül!

Szerbiában jelenleg 2549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, akik közül 106-an vannak lélegeztetőgépre kötve. A belgrádi covid-rendelőkben egyre többen jelentkeznek kivizsgálásra. Csak a palilulai covid-rendelőben naponta 400 beteget vizsgálnak meg az orvosok – nyilatkozta az intézmény vezetője a Szerbiai RTV műsorában.

A Belgrádi Arénában 409 beteget ápolnak és további 101 embert tudnak még fogadni – jelentette ki dr. Vlado Batnožić. Az ideiglenes covid-kórház koordinátora a Pink Televíziónak elmondta, hogy a bentlakók közül 250-en kapnak oxigénterápiát.

Belgrádban napi szinten mintegy 10-20.000 fertőzött személy lehet - közölte tegnap közösségi oldalán Predrag Kon járványügyi szakorvos, a köztársasági válságstáb tagja. Ezt a naponta végzett PCR-tesztelések alapján állapította meg a szakember. Hozzáteszi, ez nagyon hasonló a szlovákiai helyzethez, ahol a lakosság mintegy 1 százaléka fertőzött. Ez azt is jelenti, hogy minden olyan rendezvényen, ahol száznál több ember kerül ellenőrizetlenül kapcsolatba egymással, a beszéd, vagy az éneklés útján rendkívül magas a fertőzés átadásának a kockázata – magyarázta Kon.

koronavírus
koronavírus-járvány
Szerbia
Predrag Kon

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.