Ugrás a tartalomra
kúművesek dolgoznak
Pannon RTV/illusztráció

Több pihenőt és vizet kell biztosítani a munkásoknak a nagy hőségben

2019-06-27
10:31
Forrás
Szerbiai RTV
Egy nap leforgása alatt négy munkás vesztette életét építkezéseken Szerbiában - közölték a munkaügyi minisztérium illetékes osztályán.

Arra kérik a munkaadókat, hogy tartsák be a nagy hőség miatti megelőző intézkedéseket. Ilyen időjárási körülmények között különösen kell ügyelni arra, hogy az állások az építkezéseken megfelelő módon legyenek felszerelve, a munkások pedig rendelkezzenek minden szükséges eszközzel, ami biztonságossá teszi számukra a munkavégzést. Ha a hőmérséklet 36 fok feletti, a munkaadónak kötelessége gyakoribb szüneteket elrendelni, és hűvös helyet biztosítani a pihenőre, illetve nagyobb mennyiségű folyadékkal ellátni a dolgozókat. Ha a munkavállaló úgy méri fel, hogy munkaadója nem alkalmazza a megelőző intézkedéseket, feljelentést tehet a munkafelügyelőségen.

hőség
munkaadók
munkavállalók
építkezés

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.