Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kecskés István

Több százan fordultak meg a karácsonyi vásáron Muzslyán

2017-12-23
18:27
2017-12-23
18:52
Forrás
Pannon RTV
Ötödik alkalommal tartottak karácsonyi vásárt a bánáti Muzslyán. A szegény sorsú családok megsegítését szolgáló rendezvénynek közösségépítő szerepe is van.

Szombat délután több száz muzslyai jött el az immár hagyományossá vált karácsonyi vásárba, amelynek az idén is az Emmausz katolikus kollégium adott otthont. Somorai Péter, ötletgazda, szervező: „Ötödik éve, hogy ezt véghez visszük. Múlt évben 15 család kapott ebből a bejött összegből, 3500 dinárt, amivel segítettük a karácsony szépségét, bőségesebb asztalt. Civil szervezetek összefogásával történik az egész.

Pannon RTV/Kecskés István

A rászoruló családoknak a délelőtt folyamán ajándékcsomagot adományoztak, a pénzadományt pedig szintén szétosztják közöttük. Az összeget egy helybeli üzletben vásárolhatják majd el. Süveg Hilda, Don Bosco Családegyesület: „Van egy lista, azon rajta vannak a családok nevei, hogy kik vannak rászorulva. Hát sajnos elég sokan vannak rajta.

Pannon RTV/Kecskés István

A rendezvénynek közösségépítő szerepe is van, hiszen manapság az embereknek egyre kevesebb alkalmuk van találkozni egymással. Boldizsár Rozália, Muzslya: „Vásárolunk és a vásárló pénzét is valószínűleg belerakják abba a kasszába. Szeretem azért, mert itt találkozok olyan emberekkel, akikkel talán évente egyszer, itt ezen a vásáron, mert a falu túlsó végén laknak, és nincs alkalmunk találkozni. Viszont az unokáim is föllépnek, akkor egyúttal egy kis vásárlás után megvárom, hogy lássam, mit tanultak egész évben, mire készülnek. Ezért vagyok itt.”

Németh Gizella árusítóként volt jelen a rendezvényen, immár harmadik alkalommal: „Számomra a karácsony, mint mindenkinek valószínűleg, a legszebb ünnep. És azzal, hogy jótékonykodhatok, elsősorban az motivál, hogy részt vegyek, meg a hangulat, ami itt van, az egész, ami itt lefolyik, meg a gyerekek, akik föllépnek. Az hajt, hogy minden évben újra itt legyek.”

Pannon RTV/Kecskés István

A társalgás az esti órákig tartott. Az ünnepi műsorban felléptek a helybeli óvodások, az általános iskola tanulói és a Petőfi Sándor MME műkedvelői.

Muzslya
karácsonyi vásár
jótékony
közösségépítő
Emmausz

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.