Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV/screenshot

Több támogatás a második és ötödik gyermek után

2019-10-12
09:00
2019-10-12
18:07
Forrás
Szerbiai RTV
Az év első kilenc hónapjában Szerbiában közel 400 gyermekkel született több, mint tavaly - írja a Szerbiai RTV.

Az állam továbbra is támogatja a gyermekvállalást, a 2020-as költségvetés több pénzt irányoz elő a második, illetve az ötödik gyermeket vállaló szülők segítésére. Slavica Đukić Dejanović népesedéspolitikáért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, a szülés ösztönzésére tavaly 500 millió, míg az idei évben 650 millió dinárt fordítottak. Ez az összeg jövőre tovább emelkedik. A kétgyermekes családokat a jelenlegi két évnél hosszabb ideig támogatják majd, míg az ötödik gyermek után 10 éven át jár majd a havi 18 ezer dináros családi pótlék, tette hozzá a miniszter.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikáért felelős tárca nélküli miniszter: „Ha ötödik gyerek születik egy családban, számukra ugyanazokat a feltételeket biztosítjuk majd, mint a negyedik gyermek esetében, vagyis minden hónapban a gyerek 10 éves koráig 18 ezer dinárt juttatunk a családnak. De úgy gondoljuk, hogy az anyagi eszközök mellett, amelyek mindenképpen nagyobbak lesznek, nagyon fontos még az is, hogy beruházásokat valósítunk meg a munkaadókkal együtt, napköziket hozunk létre, illetve olyan szolgáltatásokat biztosítunk a szülők számára, hogy legyen hol hagyniuk a gyerekeiket, és ne aggódjanak amiatt, hogy ki fogja megetetni őket, vagy ki fog pelenkát cserélni.”

Slavica Đukić Dejanović
népesedéspolitika
gyermekvállalás
családi pótlék

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.