Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Több tesztből több fertőzött

2021.11.30
15:14
2021.11.30
15:21
Forrás
Pannon RTV
A csaknem 17 ezer koronavírus tesztből egy nap alatt 2272 lett pozitív, ami 92 esettel több a tegnapi naphoz képest.

További 54 személy hunyt el, ezzel 11 691 főre emelkedett a halottak száma a járvány szerbiai megjelenése óta.

Kórházban jelenleg 3 996 beteget kezelnek, közülük 199-en szorulnak lélegeztetőgépre.

A harmadik dózis Sinopharm védhet az omikron variáns ellen - jelentette ki Tanja Jovanović virológus, a belgrádi Orvosi Egyetem professzora. Egy kutatás során, a harmadik Sinopharm adag után, kiderült, hogy jelentősen megnövekszik az antitestek száma a testben. A kutatásban 10 ezer beoltott vett részt. Tanja Jovanović hangsúlyozta, hogy Szerbiában nem erősítették meg az omikron törzs jelenlétét.

Azonosították az omikron koronavírus-variánst Dél-Koreában - erről számoltak be egészségügyi tisztviselők. Egy házaspár Nigériából érkezett Dél-Koreába, pozitív lett a koronavírus tesztjük. Pontos eredményeket azonban holnap közölnek az illetékesek. Az oltást egyébként mindketten felvették. Szöul szigorította a beutazási feltételeket Afrika azon részéről, ahol az új törzs terjed.

omikron
vakcina
Sinopharm

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű