Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Többet fizetni a régebbiért? Mi történik a használt autók piacán?

2021.04.17
07:00
2021.04.17
10:22
Forrás
Szerbiai RTV
Legalább 30 százalékkal drágulhatnak a használt autók Szerbiában. Az áremelkedés egyik oka, hogy a határon immár kizárólag csak olyan autókat lehet behozni, amelyek megfelelnek a környezetvédelmi kritériumoknak.

Emellett ezentúl nem lesz lehetőség az autó papírjaival való visszaélésre sem, ugyanis különösen a 2010-es évjáratnál idősebb autók értéke a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség katalógusa szerint lesz felbecsülve, ez pedig 20 százalékos drágulást von maga után. A szakemberek azt javasolják, hogy aki megvigyázott és rendszeresen szervizelt autót szeretne venni, az hivatalos beszállítótól vásároljon, és tegye azt a régi gépkocsit újra cserélő program keretében. Ezáltal biztosan többet kell fizetnie a vevőnek, de garanciát kap rá, hogy jó autót kap a pénzéért.

használt autó
drágulás
behozatal
Szerbia
környezetvédelem
piac
Szerbiai Autó-Motoros Szövetség

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű