Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A topolyai gyerekekhez is eljutnak a héten a Rákóczi Szövetség ajándékcsomagjai

2019-02-12
12:31
2019-02-12
15:58
Forrás
Pannon RTV
Topolyán 145 óvodás veheti át a héten a Mátyás király meséket tartalmazó könyvet. A Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács ajándékát olyan gyermekek kapják, akik őszre magyar iskolába indulnak.

Az ajándékcsomagban egy kis édességnek is jutott hely, a gyerekek legnagyobb örömére. A topolyai Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény Gomba csoportjába megérkezett a Rákóczi Szövetség ajándéka. Huszonkét kisgyermek kapott Mátyás király mesés könyvet és édességet. 

A Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács programjának köszönhetően a héten minden magyar nyelvű topolyai óvodás megkapja a meséskönyvet. Fényszárosi Fekete Tímea, igazgató, Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény, Topolya: „Összesen 145 gyermek kap könyvet és a topolyai és a Topolya Község területén lévő összes gyermek megkapja, hétfőn kezdődött a program és csütörtökig tart.”

A Rákóczi Szövetség ajándékát a Magyar Nemzeti Tanács tagjai juttatják el az óvodákba. Kisimre Szerda Anna, tag, MNT: „Ezt azért kapják, mert továbbra is magyar nyelven fognak tanulni, most is magyar nyelvű óvodába járnak, vagy vegyes, kétnyelvű óvodába és szeptember elsejétől pedig magyar tannyelvű iskolába fognak iratkozni.”

Fazekas Róbert, az MNT tagja szerint az infrastrukturális feltételek biztosításán felül fontos tudatosítani a gyermekekben és a szülőkben is az anyanyelvű oktatás fontosságát: „Nagyon fontos, hogy az anyanyelv ad igazi tudást, és az kísérje el őket az életük során, ezért nagyon fontosak ezek a felhívó akciók. Mi lenne jobb, mint az igazságos Mátyás király ilyen tekintetben, hogy magyar nyelven vegyenek részt az oktatásban, és ha egy mód van rá, ittmaradjanak Topolya Községben és a falvakban.”

Vajdaságban mintegy 1400 gyermeket érint a Rákóczi szövetség és az MNT közös programja.

Topolya
Rákóczi Szövetség
ajándékcsomag

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.