Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Torlódás a szerb-magyar határon

2022.05.29
10:54
2022.05.29
13:15
Forrás
Pannon RTV
Megnövekedett forgalomra kell számítani a szerb-magyar határszakaszon.

Szerbia felől Magyarországra alakult ki torlódás a határátkelőkön: a délelőtti órákban jelentős a várakozás a Királyhalom-Ásotthalom, a Horgos-Röszke közúti és autópálya, továbbá a Kelebia-Tompa átkelőn is. Egyes beszámolók szerint a várakozás elérheti a három órát is. A közösségi oldalak határfigyelői, valamint a mobilos alkalmazások adatai alapján érdemes Magyarország felé a Rábé-Kübekháza, valamint a Gyála-Tiszasziget átkelőket választani, bár itt is egy órás veszteglés alakult ki délelőtt.

határátkelőhely
torlódás
szerb-magyar

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.