Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Torlódásra kell számítani a szerb-magyar határszakaszon

2021-01-10
16:02
2021-01-10
19:30
Forrás
Pannon RTV
Megindultak visszafelé a szabadságukat Szerbiában töltő nyugat-európai vendégmunkások. A helyzet óráról órára változhat, így érdemes indulás előtt tájékozódni a határhelyzetről.

Vasárnap délelőtt, stábunk ottjártakor a két határ közötti szakasz tele volt személygépkocsikkal.

Míg a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn délelőtt nem volt nagyobb feltorlódás a szerbiai oldalon, hiszen két sorban engedték az autókat, az átutazókat, addig a két határ között szinte teljesen összeért a forgalom, mint ahogy az mögöttem most is jól látható. A vendégmunkások szabadsága lejárt és megindultak vissza Nyugat-Európába. Az itt várakozók szerint több órás lehet majd a várakozás, hogy átjussanak Magyarországa.

Kígyózó sorok, olykor dudáló, ideges sofőrök. Ez jellemezte a forgalmat vasárnap délelőtt a szerb-magyar határ között. A feltorlódott sorok között szinte csak külföldi rendszámtáblás személyautókat lehetett látni. A legtöbb nyugat-európai ország előzetesen kötelező PCR-teszt felmutatását tette kötelezővé a visszatérőknek. Az általunk megkérdezettek ugyanakkor másként vélekedtek.

"Nem szükséges a járművezetők számára Németországba. Mivel Magyarország-Ausztria tranzitútvonal, ezért nincs szükség PCR-tesztre. Van papírunk, ami igazolja. Nincs szükségünk tesztre."

Pannon RTV

"Én úgy tudom kell. Nekem kettő is van. Az egyik január elsejétől, a másik pedig tegnaptól érvényes. Zomborban csináltattam a tesztet."

Torlódásra kell számítani még néhány napig az átkelőhelyen, így aki útnak indul tájékozódjon az aktuális határhelyzetről az erre vonatkozó Facebook-csoportokban, vagy alkalmazásokon keresztül. Aki pedig Nyugat-Európába tart, olvassa el a vonatkozó járványügyi szabályokat.

torlódás
határ
Röszke
Horgos
vendégmunkás
PCR-teszt

Most

15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.