Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Törökbecse községben huszonöt jövőbeli elsős vehette át a Rákóczi Szövetség ajándékcsomagját

2020.12.29
09:55
Forrás
Pannon RTV
A Mátyás királyról szóló mesekönyv és a csoki mellé a kicsik a helyi Teleház Polgárok Egyesülete, és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság jóvoltából karácsonyi csomagot is kaptak.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Míg a törökbecsei végzős ovisoknak az ajándékokat a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában kézbesítették, a beodrai gyermekekhez meglepetésként a családi otthonukba érkezett.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A Rákóczi Szövetség, valamint a Magyar Nemzeti Tanács programja a szülőket arra ösztönzi, hogy gyermekeiket magyar iskolába írassák - jegyezte meg Báló Bordás Gizella, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének vezetője. Hozzáfűzte, hogy a bánáti községben mind több azoknak a szülőknek a száma, akik a magyar nyelvű oktatás mellett döntenek.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Az idei tanévben Törökbecsén tíz, Beodrán hat magyar elsős van, szeptembertől viszont Törökbecsén húsz, Beodrán pedig öt diák indul majd magyar nyelvű iskolában.

Törökbecse
Rákóczi Szövetség
ajándékcsomag
mesekönyv
csokoládé
ajándék
magyar elsősök

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.

Népszerű