Ugrás a tartalomra

Törzskönyvezett kutyák tűnnek el Szabadkán (videó)

2017.01.31
17:13
Egyes információk szerint kutyákat lophatnak Szabadkán
Egyes információk szerint kutyákat lophatnak Szabadkán. A világhálón, közösségi oldalakon terjed a hír, miszerint több fajtiszta eb tűnt el gyanús körülmények között. A feltehetően elrabolt házi kedvencek eddig nem kerültek elő. A szabadkai Ostoja Tomišić kedvencének a napokban veszett nyoma. Az eltűnés körülményeit gyanúsnak találja, hiszen kutyája eddig még sosem kóborolt el hosszabb időre. Az udvarban szabadon mozoghatott, de az utcára leginkább csak a családdal együtt merészkedett. Továbbra is reménykednek abban, hogy törzskönyvezett kedvencük előkerül. „Valakinek el kellett lopnia, vagy valaki az utcán megtalálta és bezárta. Valaki bezárta és zárva is tartja. De valamikor muszáj lesz kiengednie, és akkor ismét hazajön. Ő könnyen átugorja a kerítést, nem jelent gondot átugornia.” A három éves nőstény német spitz a közelmúltban tűnt el a szabadkai családtól. A gazdák feltételezik, hogy házi kedvencüket ellopták.Leginkább fajtiszta kutyáknak veszik nyoma Szabadkán - mondta Goran Baki. Az állatorvos szerint nincs olyan fajta eb, amiből különösen sok tűnne el. Szerinte a modern technika segítségével már könnyebben előkerülhetnek az állatok. „A mikrochip által lehet megtalálni a gazdit. Mikor beoltják a kutyákat veszettség ellen, a kutya megkapja a mikrochipet, máshogy nem is lehet beoltani őket veszettség ellen és ezáltal lehet megtalálni a tulajdonost, mert a központi adatbázisba, ahogy bevisszük az adatokat a kutyáról, úgy a gazdáról is. Rögzítjük a lakcímet és a telefonszámot, amiken keresztül el tudjuk érni a tulajt.” goran baki allatorvos Ha a gazdák azonnal jelentik házi kedvencük eltűnését, akkor megnő annak az esélye, hogy hamar előkerüljön. A legkézenfekvőbb eljárás, ha a tulajdonos a legközelebbi állatorvosi állomáson jelenti, hogy elveszett a kutyája.
kutya
Eb
eltűnés
gyanús
feltételezett lopás
állatorvos
chip

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.