Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A tóthfalusi ünnep koronája Ákos koncertje

2022.06.04
18:20
2022.06.04
19:51
Forrás
Pannon RTV
Tóthfaluban is a nemzeti összetartozás napját ünneplik, nem is akárhogyan. A megemlékezés, a számos kísérőprogram után ma este 21 órától Ákos ad koncertet, aki először lép fel Vajdaságban.

Hagyományos alkalmi műsorral vette kezdetét a nemzeti összetartozás napja Tóthfaluban. Kicsik és nagyok is kivették a részüket a programokból.

Pajić-László Mária: „Szerintem nagyon fontos, hogy ismerjük és tiszteljük a múltunkat, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a jövő előttünk van, tehát az út csakis arra vezet.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A nap folyamán a látogatókat kirakodóvásár, míg a legkisebbeket különböző játékok várták. A kis faluban minden jeles eseményt megünnepelnek a helyiek.

Utasi Jenő, plébános, Tóthfalu: „Szeretettel jöttek ide Ákosék, szeretettel fogadjuk őket és az idelátogatókat. Ez a lényege, ez ötvöződik bennünk, ha megéljük ezt mindannyian, akik ide jönnek és Ákos csapata is, akkor azt hiszem, hogy nyert ügyünk van, ez a szeretet ami összefog bennünket éppen a nemzeti összetartozás napján.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tóthfalusi ünnepség megkoronázása Ákos koncertje lesz, aki első alkalommal lép fel Vajdaságban.

Ákos, zenész: „Évtizedek óta kérdezgetnek engem arról, hogy mikor jövünk Délvidékre. Az elszakított területek közül ez az egyetlen, ahol még nem jártam. Felvidéken több alkalommal volt módunk koncertezni, Beregszászon, Kárpátalján is voltunk, ott is egy atyának volt köszönhető, hogy eljutottunk oda, Erdélybe meg szinte hazajárunk. Itt meg amióta én működöm, várok arra, hogy itt is játszhassunk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A helyszín már készen áll. Ákos koncertje 21 órakor kezdődik, ahol elsősorban a legújabb dalait hallhatja a közönség.

Ákos
Tóthfalu
koncert
Utasi Jenő

Most

13:59

Lajčak-Vučić találkozó lesz

Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn találkozik Miroslav Lajčakkal, az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszéddel és a nyugat-balkáni regionális kérdésekkel megbízott különleges képviselőjével.
11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű