Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tovább csökken az új koronavírusos esetek száma Szerbiában

2021.11.24
15:37
2021.11.24
15:47
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt 24 órában 2631 esetet regisztráltak, több mint 16 ezer tesztet végeztek el.

Tegnap még 3033 új esetet vettek nyilvántartásba, így a mai adatok jelentős csökkenést mutatnak.

50 személy hunyt el, ezzel 11 385 főre emelkedett a halottak száma a járvány szerbiai megjelenése óta.

Kórházban jelenleg 5 116 beteget kezelnek, közülük 205-en szorulnak lélegeztetőgépre.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Ismét több embert engedtek haza egy nap alatt a kórházból Szabadkán, mint ahányat fel kellett venni kezelésre koronavírus-fertőzés miatt. 51 vizsgálatot végeztek el, 9 személy szorult kórházi ellátásra, ugyanakkor otthoni lábadozásra kiengedtek 13 személyt. A Szabadkai Közkórház covid-részlegein 103 beteget kezelnek jelenleg, 8-an mesterséges lélegeztetésre szorulnak.

Tanjug/Pfizer via AP

Decemberben megérkeznek az első koronavírus-fertőzés elleni tabletták Szerbiába, amelyeket a Merck nevű vállalat gyárt - erről beszélt a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap igazgatója. Sanja Radojević Škodrić hozzátette, várják a Pfizer vállalat tablettáit is, amelyek a jövő év elejére jelennek meg Szerbiában. Az első 50 ezer Molnupiravir nevű tabletta decemberben érkezik meg. Ez utóbbi egy vírusellenes gyógyszer, amely gátolja bizonyos RNS-vírusok replikációját, és a COVID-19 kezelésére használják. A fertőzés korai fázisában alkalmazzák, jelentősen csökkenti a halálozási kockázatot.

koronavírus
gyógyszer
pirula
orvosság
Szabadka
kórház

Most

14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű