Ugrás a tartalomra
Pixabay/OrnaW

Tovább csökkent a napi fertőzöttek száma

2020-08-08
15:20
2020-08-09
10:56
Forrás
Szerbiai RTV
Az elmúlt 24 órában 255 fő tesztje lett pozitív Szerbiában, a kór szövődményeibe 6-an haltak bele egy nap alatt - a hivatalos adatok szerint.

Újvidéken összesen 252, a Szabadkai Közkórházban pedig 83 koronavírus-fertőzött pácienst kezelnek. Az illetékesek továbbra is arra kérik a polgárokat, hogy tartsák be a járvány lassítása érdekében hozott megelőző intézkedéseket.

Az elmúlt 24 órában újabb 255 ember koronavírus-tesztje lett pozitív. Összesen 8.014 személyt vizsgáltak meg a szakemberek. A kór szövődményeibe 6-an haltak bele, így az elhunytak száma összesen 632 Szerbiában. Lélegeztetőgépen 121-en vannak. Kórházban 3.096 beteget ápolnak. Az országban eddig összesen 27.863 személynél regisztrálták a koronavírust, 741.073 főt teszteltek.

Súlyosabb klinikai kép is kialakul a koronavírus-fertőzés esetén a gyermekeknél mint korábban, azonban jól reagálnak a kezelésekre - nyilatkozta a szerb közmédiának Olivera Ostojić, a belgrádi Dragiša Mišović Klinikai Kórházi Központ gyermekosztályának vezetője. Szavai szerint jelenleg ebben az egészségügyi intézményben négy koronavírusos gyermeket kezelnek, július közepén ugyanakkor 40 gyerek is lábadozott az intézményben. Mint mondja, a súlyosabb klinikai kép inkább a 14-15 éves vagy az a feletti gyerekekre vonatkozik.

Magas lázzal, levertséggel, köhögéssel, izomfájdalmakkal, emésztési rendellenességekkel érkeznek és sok esetben kimutatnak náluk laboratóriumi elemzésekkel súlyos gyulladásokat, vagyis az úgynevezett citokin-vihart, amely az idősebb korosztály esetében végzetes lehet. Ez egyébként a szervezet túlzott reakcióját jelenti a fertőzésre.

Olivera Ostojić hozzátette, megállapítható ugyanakkor az, hogy a fiatalok szervezete sokkal jobban reagál a terápiára.

koronavírus
klinikai kép
gyermekek
Szerbia
fertőzött

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.

Népszerű