Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tovább csökkent Szerbia lakosainak száma

2022.07.01
20:14
Forrás
Szerbiai RTV
Folytatódott az elmúlt évben is Szerbia lakosságának csökkenése - ez derül ki a Köztársasági Statisztikai Intézet becséléséből. Egy év alatt 0,94 százalékkal csökkent a lakosságszám.

Az összlakosság esetében a 65 év felettiek részaránya 21,3 százalékos, míg a 15 évnél fiatalabbak esetében ez a szám 14,3 százalék. A zaječari körzetben él a legtöbb 65 év feletti Szerbiában, és itt található a legkevesebb fiatal is.

2002-től 2021-ig Belgrádot leszámítva minden itteni körzetben csökkent a népességszám, 2021-ben a szerb fővárosban is megfordult ez a trend. A legnagyobb népességcsökkenés Dél- és Kelet-Szerbiában tapasztalható - áll az intézet becslésében.

lakosság
csökkenés
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.