Ugrás a tartalomra
Tanjug/Slobodan Miljevic

Tovább emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában

2020-04-08
15:52
2020-04-08
17:32
Forrás
Pannon RTV
1135 embert teszteltek, 219 új páciens esetében derült ki, hogy fertőzött. Összesen már 2666 embernek van pozitív teszteredménye. Az elmúlt 24 óraban négy férfi halt bele a betegség szövődményeibe.

A Szerbiában koronavírussal fertőzöttek közül 1726-an szorulnak kórházi kezelésre. 112 van lélegeztetőgépen.

Az országban már 65-en haltak bele a járványba. 48 férfi és 17 nő veszítette el a küzdelmet a vírus ellen - közölte a szerdai adatokat Dr. Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese: „Ebben a pillanatban 1726 személyt kezelnek kórházakban. Lélegeztetőgépen 112 páciens van. Sajnos az utóbbi 24 órában további négy személy hunyt el, a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében. Négy férfi halt meg. Ebben a pillanatban a halálozási arány 2,43 százalék, az elhunytak átlagéletkora pedig 64,6 év.”

Dr. Predrag Kon járványügyi szakértő szerint most vagyunk a járvány csúcsán: „Abban az időszakban vagyunk, amikor a legtöbb megbetegedés jelentkezik. Ezért Szerbiában még csak gondolni sem akarunk arra, hogy enyhítsünk az intézkedéseken. Ezen mi elmélkedhetünk, de majd csak valamikor, a közeljövőben. Foglalkozhatunk előrejelzésekkel, de csak azért, hogy az emberek felfogják, hogy ez nem fog örökké tartani. Ezt is fontos tudniuk. Mi most abban a fázisban vagyunk, és ezt a mai adatok is alátámasztják, amikor minden tetőzik. Ez a tetőzés még, tegnap ugye azt mondtam, nyolc-tíz napig fog tartani, tehát ez a két hét leforgása, amikor a hatodik hétbe lépünk. És amikor elmúlik ez a hatodik hét, onnantól számíthatunk a napi megbetegedések csökkenésére.”

A járvány mielőbbi leküzdése érdekében a szerbiai orvosszakértői csoport a teljes, 24 órás kijárási tilalmat is támogatja.

Predrag Kon
koronavírus
Szerbia

Most

08:43, Frissítve: 08:50

Több katonaiskola lesz Magyarországon

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölte a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium.

Népszerű