Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tovább enyhítenek a szigorításokon

2020.05.27
14:10
2020.05.27
16:28
Forrás
Szerbiai RTV
Június elsejétől 1000 főig lesz engedélyezett a gyülekezés nyílt helyeken - erről döntött ma a szerbiai egészségügyi válságstáb.

Ugyancsak hétfőtől lehetséges lesz a sporteseményeken való részvétel is, azzal, hogy be kell tartani az egyméteres távolságot az emberek között.

Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese elmondta, hétfőtől elérhető lesz továbbá az országban az antitesttesztelés is, amely által kiderülhet, hogy ki az, aki már átesett a koronavíruson.

„A teszt ára 1200 dinár lesz, ilyen módon mindenki leellenőrizheti, hogy van-e antitestje erre a vírusra, illetve, hogy az elmúlt időszakban kapcsolatba került-e ezzel a vírussal. Ez a fajta tesztelés elérhető lesz az összes egészségházban, valamint minden közegészségügyi intézetben egész Szerbia területén.”

Arról már korábban döntöttek, hogy a PCR-teszt, amely a vírus jelenlétét mutatja ki, 6000 dinárba kerül. A válságstáb mai ülésén, amelyen Ana Brnabić szerb miniszterelnök elnökölt, egyhangúlag fogadták el az újabb enyhítő intézkedéseket a járványügyi helyzettel összhangban.

gyülekezés
korlátozás
megszüntetés
Szerbia
sport
lelátó
enyhítés
intézkedés

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.