Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

Tovább enyhítik a koronavírus miatt bevezetett intézkedéseket Szerbiában

2020.05.18
07:59
2020.05.18
11:56
Forrás
Szerbiai RTV
Mától megnyitják kapuikat a felsőoktatási intézmények és az egyetemista kollégiumok is.

Tovább enyhítettek az intézkedéseken Szerbiában: mától az óvodák minden gyereket fogadnak, és az egyetemeken is megkezdődik a munka. A vizsgákon a hallgatók védőfelszerelést fognak viselni, ugyanígy a felvételi vizsgákon résztvevők is.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások tovább lazulnak. Az óvodákba, napközikbe már nem csak azok a szülők vihetik el gyermeküket, akik igazolással rendelkeznek arról, hogy dolgozniuk kell.

Az egyetemek és a kollégiumok is megnyíltak a hallgatók előtt. A belgrádi egyetemista kollégiumokba már több mint 500 hallgató visszatért. Belépéskor, és minden emeleten tájékoztatók várják őket a megelőzési intézkedésekről. A karok sajátosságaiknak megfelelően fogják megszervezni a gyakorlati munka folytatását. A vizsgákon csakis védőmaszk és kesztyű használatával, valamint az egymás közötti távolság betartásával vehetnek majd részt a hallgatók.

koronavírus
enyhítés
egyetem
kollégium
járvány
Szerbia

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.