Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Emrah Gurel

Tovább fokozódik a feszültség a török–görög határnál

2020-03-06
17:04
Forrás
MTI
Tovább fokozódik a feszültség a török–görög szárazföldi határnak azok a szakaszán, ahol az elmúlt napokban menekültek próbáltak átkelni a görög területre - derül ki a Reuters helyszíni jelentéséből.

A török oldalról többször is könnygázt lőttek át a kasztanieszi határátkelőnél a görög határőrök irányába, miután a görög erők vízágyúval próbálták szétoszlatni a határnál feltorlódott tömeget. A török belügyminiszter ugyanakkor kijelentette, hogy a könnygáz bevetése minden esetben válasz a görög oldalról érkező könnygáz használatára. A görög miniszterelnök segítséget vár az uniótól a helyzet rendezésére, kérésére uniós vezetők szemügyre vették személyesen a határnál kialakult helyzetet. A törökországi oldalon már több ezer ember gyűlt össze azóta, hogy Törökország február 28-án bejelentette, hogy nem tartja fel tovább az Európai Unióba tartó migránsok tömegeit. 

Törökország
Görögország
migránsok

Most

11:46

Ne hagyjuk otthon az esernyőt!

Folytatódik a változékony időjárás térségünkben. A hétvégén a napsütés mellett több helyen záporokra, helyenként zivatarokra lehet számítani.
11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.