Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

További egészségügyi védőfelszerelést küld az EU a Nyugat-Balkánnak

2021.02.10
15:54
2021.03.29
12:28
Forrás
Szerbiai RTV
Az újabb küldemények Szlovákiából és Németországból érkeznek majd Szerbiába és Montenegróba.

Ebbe a két országba 15 ezer PCR-tesztet szállítanak Szlovákiából, amivel együtt ágyakat, takarókat és törülközőket is küldenek. Ezzel egyidejűleg Németország kéz-és felület-fertőtlenítőszereket juttat Szerbiának – áll az Európai Unió tájékoztatásában.

Emellett az EU a polgári védelmi mechanizmus révén kesztyűt, maszkot és védőruhát tartalmazó küldeményt szállít Moldovába, Montenegróba, Észak-Macedóniába és Szerbiába, eleget téve a kérésüknek. A beszerzési, raktározási és szállítási költségeket teljes egészében az Európai Bizottság finanszírozza.

EU
Európai Unió
Nyugat-Balkán
védőfelszerelés
maszk
fertőtlenítőszer
Szerbia
Montenegró
szállítmány
támogatás
PCR-teszt

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 21:45

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű