Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

További egészségügyi védőfelszerelést küld az EU a Nyugat-Balkánnak

2021.02.10
15:54
2021.03.29
12:28
Forrás
Szerbiai RTV
Az újabb küldemények Szlovákiából és Németországból érkeznek majd Szerbiába és Montenegróba.

Ebbe a két országba 15 ezer PCR-tesztet szállítanak Szlovákiából, amivel együtt ágyakat, takarókat és törülközőket is küldenek. Ezzel egyidejűleg Németország kéz-és felület-fertőtlenítőszereket juttat Szerbiának – áll az Európai Unió tájékoztatásában.

Emellett az EU a polgári védelmi mechanizmus révén kesztyűt, maszkot és védőruhát tartalmazó küldeményt szállít Moldovába, Montenegróba, Észak-Macedóniába és Szerbiába, eleget téve a kérésüknek. A beszerzési, raktározási és szállítási költségeket teljes egészében az Európai Bizottság finanszírozza.

EU
Európai Unió
Nyugat-Balkán
védőfelszerelés
maszk
fertőtlenítőszer
Szerbia
Montenegró
szállítmány
támogatás
PCR-teszt

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű