Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Továbbképzés a nemzeti tanácsok képviselőinek

2021.09.23
18:57
2021.09.23
19:16
Az eseményen a Magyar Nemzeti Tanács is részt vett.

Háromnapos továbbképzést szerveztek a nemzeti tanácsok képviselői számára Aranđelovacon. A témák között szerepelt egyebek mellett az esélyegyenlőség, a nemi egyenjogúság és az emberi jogok. A képzéshez 17 nemzeti tanács csatlakozott, amelyet az emberi és kisebbségi jogokért, társadalmi párbeszédért felelős minisztérium szervezett. Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke a téma kapcsán azt nyilatkozta a Pannon RTV-nek, hogy minden képviselőnek fontos a nemzeti közösségek jogainak tiszteletben tartása és identitásának megőrzése.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Nagyon jók és fontosak az ilyen jellegű képzések és tréningek, hiszen azon túlmenően, hogy nagyon érdekes témákban hallhattunk, hallhatunk előadásokat, új tapasztalatokra, technikákra, módszerekre tehetünk szert, elmélyíthetjük a kapcsolatunkat az adott minisztériummal, ez esetben az emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős minisztériummal. Elsődlegesen a miniszterrel, Gordana Čomićtyal, a munkatársaival, az államtitkáraival, valamint a többi nemzeti tanács képviselőivel.”

Jerasz Anikó
MNT
nemzei tanácsok
továbbképzés

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.