Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Továbbképzés pedagógusoknak Szabadkán

2020-09-26
15:28
2020-09-26
20:58
Forrás
Pannon RTV
Pedagógusoknak szerveztek továbbképzést ma Szabadkán, az Ivan Sarić Műszaki Iskolában.

A 24. Szabadkai Nyári Akadémia részeként a résztvevők matematika, mesepedagógia, valamint a képzőművészet oktatásának területén fejleszthették tudásukat. Az esemény szervezője a Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete volt.

Mintegy 50 óvodapedagógus, osztálytanító, és matematikatanár vett részt a hétvégi képzésen. Az óvodapedagógusok és a tanítók számára Ritók L. Nóra és Török Zita tartottak előadást a képzőművészeti készségek fejlesztéséről. Élőben kapcsolták őket Magyarországról. Kobrehel Lenke, a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola tanítója elmondta, minden technikát részletesen leírt, hogy alkalmazni tudja az oktatásban: „A vizuális képzés rendkívüli jó módszer ahhoz, hogy a gyerekeket fejlesszük rajzórán olyan módon, hogy a saját képzeletükre tudjanak támaszkodni, és ne meghatározott utasítások alapján rajzoljanak.”

Kolozsvárról András Szilárd matematikust kapcsolták, aki a matematikatanárok részére tartott online képzést. De Negri Ibolya, a továbbképzést szervező Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke elmondta, napjaikban a legfontosabb, hogy a diákokat arra ösztönözzék, hogy gondolkodjanak, saját készségeiket használva oldják meg a feladatokat, utalva ezzel a matematika tantárgy tanítására: „Idén a 24. Nyári Akadémiát sajnos másképp kellett megszerveznünk a rendkívüli helyzetre tekintettel, így az első része már megtörtént augusztusban, vártuk a jobbulást, hogy majd lehetséges lesz az élő kapcsolatos képzés, de sajnos a járványügyi helyzet ezt nem teszi lehetővé, így a mai napon távoktatás keretén belül zajlik a képzés.”

Hozzátette, a nyári akadémia egyik legfontosabb célja, hogy a pedagógusok alkalmazni tudják az elsajátított technikákat a gyakorlatban is, ezáltal pedig segíthetik a gyerekek hatékonyabb fejlődését.

Szabadka
Ivan Saric Műszaki Iskola
De Negri Ibolya

Most

21:15

Ökoturizmus két keréken

Kerékpárosok részére épült fából, rusztikus pihenőhely Ludason. Az EcoVeloTour projekt az ökoturizmus valamint a kerékpáros turizmus integrálását célozza meg.
19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.

Népszerű