Ugrás a tartalomra

Továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben Magyarországon

2017-02-14
13:37
Továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben Magyarországon, Tiszafüred és Tiszakeszi között a Tisza bal partján
Továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben Magyarországon, Tiszafüred és Tiszakeszi között a Tisza bal partján. A folyón érkező zajló jég levonulásának biztosítása érdekében folyamatos készültségre van szükség. A jégtorlasz lassan halad lefelé. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szintén harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza-tó menti védvonalakon is. Az emelkedő vízszintek miatt elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben Kisköre alatt a Doba-kanyari, valamint a Fegyvernek-Ledencei szakaszokon. A Közép-Tiszán az épülő M4-es autóút tiszai kereszteződésében lévő munkaterületen is készültség van érvényben. A felső szakaszokon a Tisza már folyamatosan apad, ezeken a területeken normalizálódni látszik a vízszint. A Szamoson, a Túron, a Krasznán és a Lónyay-főcsatorna torkolati szakaszán is megszüntették a készültséget. A jég okozta kár felmérése folyamatos. (Híradó.hu, kép: MTI)
Tisza
Magyarország
árvízvédelem

Most

22:00

Tragédiák a túlzsúfolt Mount Everesten

Három indiai hegymászó halt meg a Mount Everesten (Csomolungma) az elmúlt napokban, és ezzel hétre emelkedett az idei, tavaszi mászószezon halálos áldozatainak száma – közölték a nepáli hatóságok.
20:09, Frissítve: 20:18

Az egész világon felborult az időjárás

Kettéhasadt Chilében a hatalmas Dél-patagóniai jégmező - a tudósok szerint ez arra figyelmeztet, hogy a klímaváltozás hatása még a korábbi feltételezésekhez képest is sokkal súlyosabb.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.