Ugrás a tartalomra

Továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben Magyarországon

2017-02-14
13:37
Továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben Magyarországon, Tiszafüred és Tiszakeszi között a Tisza bal partján
Továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben Magyarországon, Tiszafüred és Tiszakeszi között a Tisza bal partján. A folyón érkező zajló jég levonulásának biztosítása érdekében folyamatos készültségre van szükség. A jégtorlasz lassan halad lefelé. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szintén harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza-tó menti védvonalakon is. Az emelkedő vízszintek miatt elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben Kisköre alatt a Doba-kanyari, valamint a Fegyvernek-Ledencei szakaszokon. A Közép-Tiszán az épülő M4-es autóút tiszai kereszteződésében lévő munkaterületen is készültség van érvényben. A felső szakaszokon a Tisza már folyamatosan apad, ezeken a területeken normalizálódni látszik a vízszint. A Szamoson, a Túron, a Krasznán és a Lónyay-főcsatorna torkolati szakaszán is megszüntették a készültséget. A jég okozta kár felmérése folyamatos. (Híradó.hu, kép: MTI)
Tisza
Magyarország
árvízvédelem

Most

23:12, Frissítve: 23:24

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.