Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Továbbra is kedvező a járványhelyzet Szerbiában

2021.06.09
15:25
2021.06.09
19:08
Forrás
Pannon RTV
200 alatt az új koronavírusos esetek száma az országban. Újabb hat település érte el az 50 százalékos átoltottságot. 83 ezer Pfizer/BioNTech vakcina érkezett Szerbiába.

198 új koronavírusos esetet regisztráltak a mintegy 9 400 tesztből. 8 személy belehalt a betegségbe. Kórházban 510 embert kezelnek, lélegeztetőgépen 20-an vannak.

Covid19.rs

Szerbiában eddig több mint 4,88 millió adag koronavírus elleni védőoltást használtak fel. A legfrissebb adatok szerint a vakcina mindkét dózisát eddig csaknem 2 millió 250 ezer lakos vette fel.

Ana Brnabić gratulált Medveđának, Nagybecskereknek, Svrljignek, Zaječarnak, Šabacnak és Zombornak amiért csatlakoztak azokhoz a városokhoz, ahol a felnőtt lakosság több mint 50 százalékát beoltották már. A szerb miniszterelnök ugyanakkor aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Szerbia lakosságának még mindig csak mintegy 48 százalékát immunizálták. Jobban kell akarnunk, hogy visszaszerezzük a régi életünket - írta Brnabić a Twitteren.

Újabb 83 ezer adag Pfizer/BioNTech koronavírus elleni védőoltás érkezett Szerbiába - jelenti az egészségügyi minisztérium. Az amerikai-német gyártmányú vakcina 83 070 adagját a belgrádi Torlak Intézetbe szállították.

Pannon RTV
koronavírus
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.