Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Dobó Krisztián

Továbbra is rendkívüli a járványügyi helyzet Vajdaságban

2020-12-05
14:10
2020-12-05
19:16
Forrás
Közlemény
Továbbra is rendkívüli a járványügyi helyzet a tartomány területén és folyamatosan romlik - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet.

Napi jelentésükben azt írják, egy nap alatt 1873 új koronavírusos beteget vettek nyilvántartásba Vajdaságban, a legtöbbet Újvidéken, 537-et. 

Jelenleg 33498 aktív beteget tartanak számon a tartományban, a legkritikusabb a helyzet Újvidéken, ahol 10 ezernél is többen vannak. Pancsován 3400-nál, Nagybecskereken 2100-nál, Szabadkán 1800-nál, míg Nagykikindán és Palánkán 1000-nél is több aktív beteg lábadozik a kórból. 

TANJUG/JAROSLAV PAP/mn

Mindössze 24 óra leforgása alatt covid-kórházzá alakították át az Újvidéki Vásár egyes számú csarnokát az enyhe tünetekkel rendelkező betegek számára. Az átalakítást a védelmi minisztérium, a katonaság tagjai, valamint számos önkéntes végezték el.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Tovább romlott a szabadkai járványhelyzet, immár 179 koronavírusos beteget kezelnek a Szabadkai Közkórház covid-részlegein - tájékoztat az egészségügyi intézmény. 

Összehasonlításképpen, pontosan egy hónappal ezelőtt, november ötödikén ez a szám 14 volt. 

Az elmúlt 24 órában 68 tünetekkel rendelkező beteget vizsgáltak meg a kórházban, és 27 pácienst benntartottak kezelésen, míg 18 eddig ott lábadozó személyt otthoni házi karanténba küldtek.

A kórházban fekvő betegek közül 20 személy állapota súlyos, ők intenzív terápiát kapnak, és közülük 13-an vannak lélegeztetőgépre kapcsolva - áll a napi tájékoztatásban. 

TV Kikinda

Nagykikindán jelenleg 1233 aktív koronavírusos esetet tartanak számon - közölte az illetékes Közegészségügyi Intézet. A helyi kórházban 60 covid-beteget gyógyítanak. Az elmúlt 24 órában két személy hunyt el a bánáti településen. A kórház dolgozói között is vannak pozitívak, 27 orvos és egészségügyi dolgozó fertőződött meg.

A nagykikindai covid-rendelőkbe egyébként folyamatosan érkeznek az emberek, naponta több mint 200 személyt vizsgálnak meg koronavírus-gyanúval.

Pannon RTV

Magyarkanizsa községben is súlyosbodik a járványhelyzet, az aktív esetek száma már 80 felett van. A Magyarkanizsai Egészségházban folyamatosan dolgozik a covid-rendelő.

Jó hír, hogy az orvoshoz forduló egyre több páciens ellenére csökkent a várakozási idő, a sorban állók számára pedig a magyarkanizsai önkormányzat és a Vöröskereszt két fűtött sátrat biztosított - mondta Gyólay Karolina. A Magyarkanizsai Egészségház igazgatója hozzátette: a pozitív esetek száma folyamatosan nő, naponta 30-an jelentkeznek az intézményben.

„Mindennap van két orvos, egy tüdőszakorvos és egy általános orvos, illetve radiológus, és az egész diagnosztika várja ezeket a betegeket. Most már a várakozás sem olyan sok, mint eleinte. Ebben a pillanatban is a covid-rendelő dolgozik, vasárnap is dolgozik, és valójában este 10 óráig a betegek el vannak látva. A pácienseket automatikusan Zentára kell, hogy utaljuk, a Zentai Közkórház, amíg bírja, fogadja a pácienseket. Ha túl súlyos a kép, vagy ha már nem bírja fogadni, akkor irányítanak át bennünket Szabadkára.”

Vajdaság
koronavírus
járvány
fertőzött
Szabadka
Újvidék
Magyarkanizsa
Nagykikinda

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.