Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Továbbra is sárga modell szerint zajlik az oktatás a temerini középiskolában

2021.10.11
14:53
2021.10.11
16:31
Forrás
Pannon RTV
A temerini Lukijan Mušicki Középiskolában második hete folyik az oktatás az ún. sárga modell szerint. Ez azt jelenti, hogy a 16 főnél nagyobb osztályok diákjainak fele minden második nap jár iskolába, az otthon maradók pedig online követik az órákat.

Az iskola diákjai az elmúlt másfél évben többféle oktatási rend szerint tanultak. Az elsajátítandó tudás szempontjából a tanárok és a diákok szerint is a hagyományos, jelenléti a legjobb módszer.

Flórián Jáger, az iskola tanulója: „A rendes tanítás sokkal jobb, mert meg bírjuk kérdezni a tanárnőt személyesen, hogyha valamit nem értünk. Könnyebb is, a tanárnő rendesen el bírja magyarázni az óra tananyagát.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A középiskola azon tagozatai, ahol magyar nyelven folyik az oktatás, kisebb létszámúak, így őket nem érinti a csoportbontás.

Pakai Karolina tanár: „Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a kombinált oktatás nem megfelelő a diákok és a tanárok számára sem, mivel vannak problémák az internettel is, a hálózatokkal is. Ami számomra a legfontosabb, az a diák és a tanár közti kapcsolat, ami élőben működik.”

Az iskola 23 tagozatából hatot érint a kombinált oktatási modell. Ezekben az osztályokban a diákok száma meghaladja a tizenhatot.

Tatjana Veljković, a temerini Lukijan Mušicki Középiskola megbízott igazgatója: „Magában az iskolában jelenleg 6 fertőzött diák van a 409-ből. A fertőzött tanárok száma az elejében, tehát szeptember folyamán valamivel magasabb volt, mint most. Most két fertőzött tanárunk van, és ketten vannak izolációban a családtagjuk betegsége miatt, de ők egészségesek, nem fertőzöttek.”

Temerinben is az Egészségház továbbítja a köztársasági válságstábnak a járványügyi adatokat. Heti rendszerességgel ezek alapján döntenek, hogy mely község melyik zónába kerül, hol hogyan valósulhat meg az oktatás.

Temerin
Lukijan Mušicki középiskola
sárga modell
online oktatás
Tatjana Veljković

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.