Ugrás a tartalomra
Pixabay

Továbbra sem működik a mammográfiás gép Újvidéken

2017.07.17
22:17
2017.10.04
12:09
A Vajdasági Onkológiai Intézet mammográfiás gépét, amely április 19-én romlott el, a hónap végére javíthatják meg, és helyezhetik újra üzembe.

A 021.rs hírportál írása szerint a Tartományi Kormány 7,9 millió dinárt különített el a gép javítására, az intézet pedig kiírta a pályázatot, és most várják a folyamat lezárulását – nyilatkozta Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár. Ez az egyetlen mammográfiás gép, amellyel az onkológiai intézet rendelkezik. A gép kilenc éves, és mindig teljes kapacitással dolgozik. Ez az egyetlen olyan készülék Szerbiában, amellyel több szögből készítenek felvételt, hogy végül egy 3D-s képet kapjanak.

Amíg a gépet nem javítják meg, addig a műtét előtt álló páciensek az újvidéki egészségházba és a Vajdasági Klinikai Központba mennek mammográfiás vizsgálatra. (VajdaságMA)

Újvidék
mammográfia
gép
működik
javítják

Most

14:03

Örömzenélés a Szabadkai Zeneiskolában

Véget ért az idei ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program. Az eseménysorozat keretében számos műhelymunkán vehettek részt diákok és tanárok egyaránt. A program zárásaként közös örömzenélést tartottak a Szabadkai Zeneiskolában.
13:49, Frissítve: 14:00

Folytatódnak a harcok a Közel-Keleten

Hajnalban is folytatódtak a harci cselekmények Izrael és a palesztin Hamász között. A Gázai övezetből rakétákkal támadtak, míg Izrael légicsapásokat mért a Hamász állásaira.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.