Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/succo

Továbbra is sztrájkolnak az ügyvédek

2021.10.21
07:38
2021.10.21
13:04
Forrás
Tanjug
Ma is folytatódik az ügyvédek sztrájkja. Az ügyvédi kamara teljes munkabeszüntetéssel tiltakozik a semmítőszék banki hitelekkel kapcsolatos döntése ellen.

A tiltakozó megmozdulás szerdán kezdődött. Az ügyvédek kivétel nélkül nem vesznek részt a bíróságok és más szervek előtti eljárásokban. A sztrájk az úgynevezett elsőbbséget élvező, a kiskorúak ügyeire és az ideiglenes intézkedésekre vonatkozó ügyekre is kiterjed.

A munkabeszüntetésről azután döntöttek, hogy a semmítőszék szeptember 16-án elfogadta azt a véleményezést, miszerint a bankoknak joguk van megfizettetni a hitel feldolgozására vonatkozó költségeket anélkül, hogy tételesen feltüntetnék azokat.

ügyvéd
sztrájk
munkabeszüntetés

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű