Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Továbbra is tart a parlagfűre allergiások vesszőfutása

2020-09-16
11:21
2020-09-16
11:32
Forrás
Subotica.com
Az előrejelzések szerint szeptember 20-a után némileg fellélegezhetnek a parlagfűre érzékenyek.

A múlt héten nagyon, ezen a héten mérsékleten van jelen a levegőben az allergén növény pollenje - tájékoztat a szabadkai Közegészségügyi Intézet.

Más fűfélék ugyanakkor nem okoznak problémát az allergiásoknak.

Mint közleményükben írják, a parlagfű pollenje az elmúlt héten rendkívül magas szinten koncentrálódott a levegőben, így az arra érzékenyeknél súlyos tüneteket okozott.

Ezen a héten valamelyest mérséklődik majd a helyzet, szeptember 20-a után pedig fellélegezhetnek az allergiások - áll a tájékoztatásban.

parlagfű
allergia
allergiaszezon

Most

10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.
07:32, Frissítve: 07:53

Készül az uniós jelentés Szerbiáról

Az elmúlt év jogállamiság terén elért eredményeinek fontos elemei várhatóan bekerülnek az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentésébe - jelentette ki Jadranka Joksimović.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.