Ugrás a tartalomra
Migránsok
Pannon RTV

Továbbra is tartanak a magyar határ mentén táborozó migránsoktól a lakosok

2019-09-18
15:52
2020-04-19
18:54
Forrás
Pannon RTV
Napi szinten lehet találkozni migránsokkal a falu szélén - mondják a horgosiak. Szabadkán is sok a menekült, főleg a Majsai híd és a vasútállomás környékén.

Bár a termést eddig nem dézsmálták, a helyiek tartanak tőlük, sötétedés után kevesen mernek az utcán járni.

Migránsok a kútnál

A megszokott helyen, a Majsai híd melletti kútnál mosdanak Szabadkán a migránsok. A helyiek hozzászoktak a látványhoz, ottjártunkkor egy asszony vizes palackjait töltötték. Mohamed Faizal Afganisztánból érkezett, a tálibok elől menekült. Bármelyik schengeni országban szívesen letelepedne. „Az összes barátom azt mondta, hogy a magyar határon nagyon sok a gond. A rendőrség problémát okoz. Most arra várunk, hogy idővel megnyissák Magyarország kapuit. Szeretnénk Európába jutni egy gyönyörű életért. Élni szeretnénk.”

Horgos

Horgos központjában már nem igen látni migránsokat - mondják a helyiek. Ez szerintük a magyar és a szerb hatóságok munkájának köszönhető. A falu szélén azonban még gyakran látják a falubeliek, ahogy kis csoportokban járnak - mondja Milánkovics Gizella, aki szőlőt szüretelt szerda délelőtt. Az előző nap is láttak egy csoportot. „Hárman jöttek, pokróccal le voltak takarózva. Ballagtak az útjukra, de hogy hová mentek, meddig mentek, nem tudom, hisz mi itt megálltunk. Az Iskola utcában lakom, ott látom, hogy mennek délutánonként vagy este felé. Felfelé tartanak, nagy motyókkal, visszafelé pedig üresen jönnek. Hogy hová mennek, nem tudom. Én nem megyek utánuk, nem is merne az ember” -  mondta a helyi asszony.

Migráns

A helyiek által csak Bácska-birtokként ismert területen továbbra is meghúzzák magukat az illegális bevándorlók, akik főleg Afganisztánból érkeztek. Bár stábunkat nem engedték forgatni, annyit elmondtak, hogy továbbra is nyugatra szeretnének eljutni, azonban az illegális határátlépést már nem merik bevállalni, és a pénzük is elfogyott.

Horgos
Szabadka
migráns

Most

Népszerű