Ugrás a tartalomra
Pixabay/Engin_Akyurt

Továbbra is tilos 500 főnél nagyobb tömegnek gyülekezni

2021.12.20
12:12
Forrás
Szerbiai RTV
A válságstábban eddig senki sem engedélyezte, és nem is támogatta 500-nál több ember gyülekezését, miközben folyamatosan hirdetik a köztéri újévvárásokat - mondta Dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos.

A válságstáb tagja a szerbiai RTV műsorában hangsúlyozta, az újévvárások kedveznek a vírus terjedésének. A szakember szerint január második felében elkerülhetetlen a fertőzöttek számának növekedése. Annak ellenére, hogy a járványügyi helyzet nap mint nap javul Szerbiában, várhatóan ismét sok vendégmunkás jön haza a közelgő ünnepekre olyan országokból, ahol elterjedt az omikron variáns. Kon emlékeztetett, hogy a válságstáb orvosi része a covid védettségi igazolások 24 órás bevezetését kérte, de nem sok reményt fűz hozzá, hogy ezt elfogadják.

válságstáb
Dr. Predrag Kon

Most

13:03, Frissítve: 13:19

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű