Ugrás a tartalomra
Pixabay/Engin_Akyurt

Továbbra is tilos 500 főnél nagyobb tömegnek gyülekezni

2021.12.20
12:12
Forrás
Szerbiai RTV
A válságstábban eddig senki sem engedélyezte, és nem is támogatta 500-nál több ember gyülekezését, miközben folyamatosan hirdetik a köztéri újévvárásokat - mondta Dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos.

A válságstáb tagja a szerbiai RTV műsorában hangsúlyozta, az újévvárások kedveznek a vírus terjedésének. A szakember szerint január második felében elkerülhetetlen a fertőzöttek számának növekedése. Annak ellenére, hogy a járványügyi helyzet nap mint nap javul Szerbiában, várhatóan ismét sok vendégmunkás jön haza a közelgő ünnepekre olyan országokból, ahol elterjedt az omikron variáns. Kon emlékeztetett, hogy a válságstáb orvosi része a covid védettségi igazolások 24 órás bevezetését kérte, de nem sok reményt fűz hozzá, hogy ezt elfogadják.

válságstáb
Dr. Predrag Kon

Most

19:30, Frissítve: 19:41

Újra járható az M5-ös autópálya Lajosmizsénél

Az autópályán, Lajosmizse közelében a forgalom ismét zavartalanul haladhat. Kora este 3 gépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, a Szeged felé vezető oldalon - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
18:11, Frissítve: 18:48

Kisorsolták az első lakásokat a nyereményjátékon

Šabacra és Kruševacra került a Vedd el a számlát és nyerj! nevű nyereményjáték első két díja, legalább is itt kaptak számlát a vásárlásukról a beküldők. Egy másfél szobás és egy kétszobás belgrádi lakás jár a nyerteseknek.
17:07, Frissítve: 17:19

Petr Pavel nyerte a cseh elnökválasztást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.
16:02, Frissítve: 17:22

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.

Nyugdíjasok figyelmébe!

Februártól nyílik lehetőség jelentkezni a gyógyfürdők ingyenes igénybevételére. A kisnyugdíjasok kérhetik.