Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Továbbra is tüntetnek Belgrádban a szabadúszók

2021.04.09
19:26
Forrás
Szerbiai RTV
A köztársasági parlament elé tegnap előtt vonultak ki, és három napos demonstrációt hirdettek meg.

Szerdán azt mondták, szombatig sátoroznak majd a parlament előtt. Elégedetlenek a szerb kormány törvénymódosítási javaslatával, amely a személyi jövedelemadóra vonatkozik, és ez az ő státuszukat is szabályozza. Arra kérik a kormányt, hogy vonják vissza a tervezetet, és találjanak kompromisszumos megoldást, amely mind az államnak, mind pedig az internet világában dolgozóknak is kielégítő. A szabadúszók a jövedelemadó visszamenőleges megtérítése, valamint a jövedelemre vonatkozó adó mértéke miatt tiltakoznak. Korábban már a szerb kormányfővel is tárgyaltak, de továbbra is elégedetlenek.

Belgrád
szabadúszók
tüntetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
22:55, Frissítve: 08:23

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.