Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

A traktorokkal kapcsolatos balesetek zömében a vezetők a vétkesek

2019-03-25
10:24
2019-03-25
10:44
Forrás
Szerbiai RTV
A traktorok a közlekedési szerencsétlenségek előidézésében a legnagyobb kockázatot jelentik, ezért kellene a műszaki állapotukat évente leellenőrizni.

A traktorokkal kapcsolatos közlekedési balesetek több mint 70 százalékában a traktort vezetők a vétkesek. A balesetek leggyakoribb oka a gondatlanság, az előírások figyelmen kívül hagyása, az alkoholos befolyásoltság, és a nem kivilágított jármű.

Jasmina Milošević, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatója a Szerbiai RTV műsorában elmondta, igaz, hogy a mezőgazdasági járművek maximális sebessége 30–40 kilométer per óra, de olyan kategóriába tartoznak, melyek a közlekedési szerencsétlenségek előidézésében a legnagyobb kockázatot jelentik, 12 százalékkal nagyobb a valószínűsége, hogy halálos kimenetelű balesetben vesznek majd részt. Ezért is lenne az a legfontosabb, hogy megfelelő legyen a műszaki állapotuk, és ezért kellene ezt évente leellenőrizni, emelte ki a szakember. 

traktor
baleset

Most

14:25, Frissítve: 14:32

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.