Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

A traktorokkal kapcsolatos balesetek zömében a vezetők a vétkesek

2019-03-25
10:24
2019-03-25
10:44
Forrás
Szerbiai RTV
A traktorok a közlekedési szerencsétlenségek előidézésében a legnagyobb kockázatot jelentik, ezért kellene a műszaki állapotukat évente leellenőrizni.

A traktorokkal kapcsolatos közlekedési balesetek több mint 70 százalékában a traktort vezetők a vétkesek. A balesetek leggyakoribb oka a gondatlanság, az előírások figyelmen kívül hagyása, az alkoholos befolyásoltság, és a nem kivilágított jármű.

Jasmina Milošević, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatója a Szerbiai RTV műsorában elmondta, igaz, hogy a mezőgazdasági járművek maximális sebessége 30–40 kilométer per óra, de olyan kategóriába tartoznak, melyek a közlekedési szerencsétlenségek előidézésében a legnagyobb kockázatot jelentik, 12 százalékkal nagyobb a valószínűsége, hogy halálos kimenetelű balesetben vesznek majd részt. Ezért is lenne az a legfontosabb, hogy megfelelő legyen a műszaki állapotuk, és ezért kellene ezt évente leellenőrizni, emelte ki a szakember. 

traktor
baleset

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű