Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

A traktorokkal kapcsolatos balesetek zömében a vezetők a vétkesek

2019-03-25
10:24
2019-03-25
10:44
Forrás
Szerbiai RTV
A traktorok a közlekedési szerencsétlenségek előidézésében a legnagyobb kockázatot jelentik, ezért kellene a műszaki állapotukat évente leellenőrizni.

A traktorokkal kapcsolatos közlekedési balesetek több mint 70 százalékában a traktort vezetők a vétkesek. A balesetek leggyakoribb oka a gondatlanság, az előírások figyelmen kívül hagyása, az alkoholos befolyásoltság, és a nem kivilágított jármű.

Jasmina Milošević, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatója a Szerbiai RTV műsorában elmondta, igaz, hogy a mezőgazdasági járművek maximális sebessége 30–40 kilométer per óra, de olyan kategóriába tartoznak, melyek a közlekedési szerencsétlenségek előidézésében a legnagyobb kockázatot jelentik, 12 százalékkal nagyobb a valószínűsége, hogy halálos kimenetelű balesetben vesznek majd részt. Ezért is lenne az a legfontosabb, hogy megfelelő legyen a műszaki állapotuk, és ezért kellene ezt évente leellenőrizni, emelte ki a szakember. 

traktor
baleset

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.