Ugrás a tartalomra
police.hu

A tranzitálás szabályai Magyarországon keresztül

2020.07.15
16:21
Forrás
Közlemény
Tranzitáthaladás céljából beléphet Magyarországra a külföldről érkező nem magyar állampolgár, a kettős állampolgárok is, ha belépéskor az egészségügyi vizsgálat nem állapítja meg fertőzés gyanúját.

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának tájékoztatása szerint tranzitáthaladás során csak a hatóság által meghatározott útvonalon lehet közlekedni, és a hatóság által jelenleg meghatározott 24 óra alatt el kell hagyni Magyarország területét. Utóbbit szigorúan ellenőrzik.

A Szerbia felől érkezők tranzitálási céllal Röszke-Horgos autópálya, illetve Tompa-Kelebia határátkelőhelyeken tudnak belépni Magyarországra.

A belépés további feltételei:

- Rendelkezzen érvényes útiokmánnyal, feleljen meg a schengeni határellenőrzési kódexben előírt beutazási feltételeknek ( https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0399 ),

- Dokumentumokkal hitelt érdemlően igazolja az utazás célját, pl. hogy életvitel szerűen a célországban tartózkodik, illetve ott munkája van (a célországban letelepedési engedély, munkaszerződés, stb.)

- Tájékozódjon indulás előtt, hogy az útvonalon végig tud-e haladni, tehát az útvonalon fekvő országok aktuális védekezési szabályai mentén el tud-e jutni a célországig, nincs-e valahol kötelező karantén, vagy beutazási korlátozás. Amennyiben a Magyarországról való továbbutazása nem lehetséges, nem fogják beengedni az ország területére.

- Amennyiben Szerbiából érkezik, és Budapestről repülővel utazik tovább, erre is van lehetőség. Ez esetben az országba való belépéskor a megváltott repülőjegyet is fel kell tudnia mutatni.

tranzit
kettős állampolgár
áthaladás
Térkép

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű