Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Tudományos kiállítás Újvidéken

2018-12-06
16:12
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal rendeztek Tudományos kiállítást Újvidéken. A konferenciasorozat a tudomány gazdaságban való alkalmazásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Idén az étel biztonságával foglalkoztak, hiszen a biotechnológia, a mikrobiológia és más területeken végzett kísérletek alátámasztják, hogy a termelés feltételeinek pillére a tudomány. A résztvevők kifejtették, hogy az Újvidéki Egyetem élenjáró tudományos intézmény, de nagy előrelépést a jövőre megnyíló Tudományos–Technológia Parktól várnak. A tartományi kormány évek óta jelentős összeggel támogatja azokat a gazdasági vállaltokat és vállalkozásokat, amelyek a tudomány alkalmazását részesítik előnyben.

Zoran Milošević, tudományos kutatási tartományi titkár: „Például a Fejlesztési Ügynökség munkájában közreműködünk a Közgazdasági Karral, amelynek Szabadkán is van kihelyezett tagozata, továbbá a műszaki, a technológiai, valamint a Mezőgazdasági Karral is, mert fontos számunkra, hogy a közpolitikában olyan személyek szerepeljenek, akik megértik az innováció fontosságát. A rövid és hosszú lejáratú projektek támogatásával, valamint az infrastruktúrába való beruházással, a Tudományos–Technológiai Parkkal olyan környezetet teremtünk, amelyben a már meglévő értékek mellett helyet kapnak azok a fiatal kutatók, akik a start up vállalkozásokban állják meg a helyüket és az innovációkat támogatják.”

Újvidék

Most

Népszerű