Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Tudományos kiállítás Újvidéken

2018-12-06
16:12
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal rendeztek Tudományos kiállítást Újvidéken. A konferenciasorozat a tudomány gazdaságban való alkalmazásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Idén az étel biztonságával foglalkoztak, hiszen a biotechnológia, a mikrobiológia és más területeken végzett kísérletek alátámasztják, hogy a termelés feltételeinek pillére a tudomány. A résztvevők kifejtették, hogy az Újvidéki Egyetem élenjáró tudományos intézmény, de nagy előrelépést a jövőre megnyíló Tudományos–Technológia Parktól várnak. A tartományi kormány évek óta jelentős összeggel támogatja azokat a gazdasági vállaltokat és vállalkozásokat, amelyek a tudomány alkalmazását részesítik előnyben.

Zoran Milošević, tudományos kutatási tartományi titkár: „Például a Fejlesztési Ügynökség munkájában közreműködünk a Közgazdasági Karral, amelynek Szabadkán is van kihelyezett tagozata, továbbá a műszaki, a technológiai, valamint a Mezőgazdasági Karral is, mert fontos számunkra, hogy a közpolitikában olyan személyek szerepeljenek, akik megértik az innováció fontosságát. A rövid és hosszú lejáratú projektek támogatásával, valamint az infrastruktúrába való beruházással, a Tudományos–Technológiai Parkkal olyan környezetet teremtünk, amelyben a már meglévő értékek mellett helyet kapnak azok a fiatal kutatók, akik a start up vállalkozásokban állják meg a helyüket és az innovációkat támogatják.”

Újvidék

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.