Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tudományos munkákból turisztikai tartalom

2020.02.21
14:48
2020.02.21
17:47
Forrás
Pannon RTV
Közösen tárta fel a régió ipar- és agrártörténeti értékeit a zentai Történelmi Levéltár, valamint a magyarországi Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.
Pannon RTV

A közös IPA-projekt zárókonferenciáját tartották ma. A 2018-ban indult projekt részeként a zentai intézmény létrehozott egy olyan digitális adatbázist, amely felöleli a 19. és a 20. század fordulóján működő cégek adatait 10 településre vonatkozva, Adától Hódmezővásárhelyig. Emellett pedig betekintést nyerhettek abba, hogy miként lehet tudományos munkákból turisztikai tartalmat kialakítani úgy, hogy az a szélesebb nyilvánosság számára is vonzó legyen.

Pannon RTV

Fodor István, igazgató, Történelmi Levéltár, Zenta: „Úgy gondolom, hogy mindkét célt sikerült megvalósítanunk. Egyrészt ma, a projekt honlapján, illetve hamarosan az intézményünk honlapján is elérhető ez a cég adatbázis, amely 2000 korabeli cég adatait tartalmazza, másrészt pedig betekintést nyerhettünk az elmúlt két év alatt abba, hogy miként működik Magyarország egyik leglátogatottabb közgyűjteménye és sok hasznos információval gazdagodtunk.”

Zenta
Történelmi Levéltár
agrártörténet
IPA-projekt

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű