Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tudományos munkákból turisztikai tartalom

2020.02.21
14:48
2020.02.21
17:47
Forrás
Pannon RTV
Közösen tárta fel a régió ipar- és agrártörténeti értékeit a zentai Történelmi Levéltár, valamint a magyarországi Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.

A közös IPA-projekt zárókonferenciáját tartották ma. A 2018-ban indult projekt részeként a zentai intézmény létrehozott egy olyan digitális adatbázist, amely felöleli a 19. és a 20. század fordulóján működő cégek adatait 10 településre vonatkozva, Adától Hódmezővásárhelyig. Emellett pedig betekintést nyerhettek abba, hogy miként lehet tudományos munkákból turisztikai tartalmat kialakítani úgy, hogy az a szélesebb nyilvánosság számára is vonzó legyen.

Fodor István, igazgató, Történelmi Levéltár, Zenta: „Úgy gondolom, hogy mindkét célt sikerült megvalósítanunk. Egyrészt ma, a projekt honlapján, illetve hamarosan az intézményünk honlapján is elérhető ez a cég adatbázis, amely 2000 korabeli cég adatait tartalmazza, másrészt pedig betekintést nyerhettünk az elmúlt két év alatt abba, hogy miként működik Magyarország egyik leglátogatottabb közgyűjteménye és sok hasznos információval gazdagodtunk.”

Zenta
Történelmi Levéltár
agrártörténet
IPA-projekt

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.