Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Túlterhelt a vajdasági egészségügyi rendszer

2020-11-20
11:00
2020-11-20
11:54
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan elérjük az erőforrásaink végét - jelentette ki Edita Stokić.

A Vajdasági Klinikai Központ igazgatója elmondta, az újvidéki intézményben és a katonai kórházban jelenleg 335 koronavírus-fertőzött beteget kezelnek, közülük 18-an vannak lelegeztetőgépen. 

A központ befogadóképességének határán van, és további bővítéseket kellett végrehajtani az igazgató szerint. A fertőző osztályon kívül covidos betegeket helyeztek el a rehabilitációs osztályon, az orrfülgégészeten, a sebészeten, az urológián és az ortopédián is. 

Edita Stokić hozzátette, 12-szer több oxigén fogy az intézményben a jelenlegi helyzetben, mint egy évvel ezelőtt. 

Vajdaság
Vajdasági Klinikai Központ
Edita Stokić
koronavírus
túlterhelt

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.