Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Turisztikai lehetőségek Ludason

2021.10.02
13:34
2021.10.02
17:07
Forrás
Pannon RTV
A vidéki turizmusról, annak kínálatáról és fejlesztéséről tanácskoztak Ludason. Az idegenforgalom volt a központi témája a konferenciának, amelyet az Európai Unió támogat.

A találkozó során Ludas mellett a partnertelepülései, magyarországi, felvidéki, erdélyi és horvátországi települések is bemutatták településüket, azon belül is a turisztikai kínálatukat.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Ludason megtartott találkozón a horvátországi Csúza is bemutatkozott. Az Eszék-Baranya megyében található kis település turizmusa virágzik. Nagyszerűen kihasználták a lehetőségeiket, valamint a belföldi turizmusra is nagy hangsúlyt fektettek.

Hordósi Dániel, Csúza, Horvátország: „Évente átlagosan 40 ezer vendégéjszakát töltenek a turisták Járásunkban, ezt mind annak köszönhetjük, hogy nagyon népszerű a helyi borturizmus, illetve a gasztroturizmus. Éttermeinkben általában vasárnaponként nem is nagyon lehet helyet foglalni, mert tele vannak. Rendezvényeink nagyon látogatottak.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Ludason a turizmus ugyan még gyerekcipőben jár, azonban számos olyan kincset rejt, amiért érdemes ellátogatni a településre.

Aladics Tibor, Ludas HK tanácselnöke: „Mi megpróbáljuk Ludasnak azokat az értékeit bemutatni, amit úgy érzek, hogy egyedi. A Ludasi-tónak a jelenléte és környéke, főleg az alsóludasi iskola környékén, a vásártéren, itt próbálunk is egy óriási rendezvényt csinálni vasárnap.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A program a Vojvodicum Klaszter Egyesület és a Ludas Helyi Közösség szervezésében az Európai Unió támogatásával valósult meg. A cél, hogy a falun élők egy újabb bevételforráshoz juthassanak, ami fontos szerepet játszhat abban, hogy ne néptelenedjenek el a kisebb települések.

Ricz András, a Vojvodicum Klaszter projektmenedzsere: „A cél a vidéken élő emberek számára olyan bevételi lehetőségek biztosítása, ami nem elsősorban a mezőgazdaságból érkezik, hanem a turizmusból, a vidéki értéket bemutatásából, illetve olyan egyéb tevékenységekből, melyből hosszútávon meg tudnak élni az emberek és a vidéken tudnak maradni.”

Pannon RTV

Ludason zajlik az élet, vasárnap Betyárnapokkal készülnek a szervezők, ahol lesz lovaglás, különböző játékok, valamint főzőverseny is.

Ludas
turizmus
turisztika
idegenforgalom
konferencia
Aladics Tibor

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.