Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A tűz következtében tető nélkül maradtak - segítséget kérnek a helyreállításhoz

2021.04.12
14:30
2021.04.12
18:50
Forrás
Pannon RTV
A gerendák és a cseréplécek porig égtek. A tűz csütörtökön gyulladt ki, feltehetően a ház kéménye kapott lángra délután két óra körül.

Leégett egy ház tetőszerkezete csütörtökön Szabadkán, a Kosta Racin utcában. Az erős szél következtében a lángok az épület mindkét részére átterjedtek. A kár mintegy 10 ezer euró. A ház egyik részében egy család, míg a másikban egy idősebb hölgy lakik, akik most segítséget kérnek a tetőszerkezet helyreállításához.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Az egyik tulajdonos, Mirkov Margit elmondta, három tűzoltóegység is kiérkezett a helyszínre. Időben kiértek, sikerült a tüzet húsz perc alatt eloltaniuk, és megakadályozni, hogy továbbterjedjen. „Két óra tájban bementem a szobába. Vigyáztam egy picibabára, mondom, megnézem, hogy felébredt-e, majd egy óriási nagy durranás hallatszott. Azt hittem, valaki leesett a tetőről, vagy az épületből. Kirohantam, körülnéztem, semmi. Felnéztem a tetőre, láttam, hogy a kémény körül fekete korom, fekete füst látszódik.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A szomszéddal közös a tető, így az erős szél következtében a tűz a mellette lévő házrészre is átterjedt. A füstöt először a sarki szomszéd vette észre, aki azonnal a a helyszínre sietett, hogy szóljon a tulajdonosoknak.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Dulić Gabriella dolgozott, a lánya értesítette, hogy ég a ház. „A szomszédék kéménye gyulladt ki. Ott volt egy robbanás, onnan terjedt át. Aznap nagyon fújt a szél, egy-kettő átjött a mi tetőterünkre is. Úgyhogy, amikor én ideértem, akkor még csak hátulról jött a füst. Akkor még a miénk nem égett, de percek alatt átterjedt a miénkre. Leégett az egész.”

Hozzátette, külön köszöni a szomszédban lévő állatorvosi rendelő dolgozóinak és a szomszédoknak a segítséget, továbbá a rendőrségnek és a tűzoltóknak a gyors intézkedést.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A kár becslések szerint körülbelül 10 ezer euró. A két tulajdonos a jó szándékú emberek segítségét kéri.

Ha segítenének Mirkov Margitnak vagy Dulić Gabriellának:

Mirkov Margit: 105-0000409004272-62 AIK BANKA
Gabriela Dulić: 275-0020620650558-31 OTP BANKA

tűz
tető
segítség
adomány

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.