Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A tűz miatt elvesztették otthonukat és a családfőt, az albérletből költözniük kell

2022.08.29
12:26
2022.08.29
15:43
Forrás
Pannon RTV
Jó szándékú emberek segítségét kéri a szabadkai Radonjić család. Házuk még márciusban égett le. Jelenleg lakhatatlan állapotban van. Az albérletből egy hónapon belül el kell költözniük. A tél beállta előtt egy szobát szeretnének lakhatóvá tenni.

Téglák, cement és más építési anyagok sorakoznak a Radonjić család udvarában. Márciusban egy melegítőpárna okozta a tüzet, amiben a ház leégett. Azóta is próbálják lakhatóvá tenni.

Radonjić Martina: „Kaptunk rokonoktól, barátoktól, ismerősöktől segítséget. Azt mind összegyűjtögettük. A nagybátyám rendezett kőműveseket, akik segítenek az eláztatott részt megemelni, kitéglázni.”

Martina édesanyja, Gizella az esetet követően lányához költözött. Az albérletből azonban egy hónapon belül el kell költözniük. Ezért még a tél beállta előtt legalább egy szobát szeretnének lakhatóvá tenni. Két szabadkai magánvállalat is támogatta a családot. Az ő segítségükkel sikerül tető alá hozni a házat - mondta Martina.

„Ezen a ponton megállnak a munkálatok, mert nem tudtunk annyi pénzt szerezni, hogy befejezzük, vagy csak egy szobát, hogy az lakható legyen. Mert eladták az albérletet, ahol laktunk anyuval és most egy hónap van rá, hogy kiköltözzünk, addig kellene rendbe hozni. Meg jön a tél. ”

A családot tragédiák sorozata érte. Martina édesapja ugyanis a tűzben égési sérüléseket szenvedett. Állapota kezdetben nem volt súlyos, de aztán rohamosan leromlott.

„Ő annyira súlyos cukorbeteg volt, hogy neki az idegek, a vérkeringése a végtagjaiban olyan szinten károsodtak a cukorbetegségtől, hogy az a seb, ami nem tűnt olyan súlyosnak, rohamosan romlott. A másodfokú égési sérülés végül érintette a véredényeket is. Pár nap után kómába esett és meghalt.”

A ház továbbra lakhatatlan állapotban van. A felújítást azonban csak további segítséggel tudnák folytatni. Aki támogatná a családot, az megkeresheti Martinát a 064/22-72-042-es telefonszámon, vagy a 200 125937527 16 számlaszámra is utalhat.

leégett ház
segítségkérés
Zorka
Szabadka

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű