Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tűzoltóképzésre írtak ki pályázatot

2021.05.14
14:18
2021.05.14
17:32
Forrás
Pannon RTV
Kettős állampolgárok is jelentkezhetnek.

300 tűzoltó kiképzésére írt ki pályázatot a szerb belügyi tárca. Az érdeklődők 19-től 30 éves korig pályázhatnak. Az oltási és mentési zászlóalj szakmai kiképzésére Szabadkára 9 személyt, hármat a topolyai és a bácskossuthfalvi hivatásos egységekhez, valamint Kishegyesre szintén három jelentkezőt várnak.

Goran Ljubisavljević, a szabadkai tűzoltó- és mentőegység parancsnoka: „A pályázatra történő jelentkezés feltételei a következők: rendelkezniük kell szerb állampolgársággal. Legalább egy éve lakóhellyel kell rendelkezniük abban a községben, ahol jelentkeznek a kiképzésre, emellett a gépjárművek vezetéséhez szükséges érvényes C-kategóriájú engedéllyel. Nem állhat fenn semmilyen biztonsági kockázat, amely miatt nem dolgozhatnak a belügyminisztérium kötelékében. Középiskolai végzettséggel kell rendelkezniük, továbbá egészségi és pszichofizikai feltételeknek is meg kell felelniük.”

tűzoltó
képzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.