Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Új ablakokat kapott a bácskossuthfalvi iskola tornaterme

2021.10.07
14:28
2021.10.07
16:59
Forrás
Pannon RTV
A fűtési rendszer korszerűsítése, majd a tornaterem padlózatának megújítása után az ablakokat cserélték ki a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola tornatermén, ezzel biztosítva a diákok kellemes testnevelésóráját a téli időszakban is.

A bácskossuthfalvi iskolában több újítás is megvalósult az elmúlt időszakban. A tornaterem padlózatának felújítása után az ablakcsere következett, amelyet egy ünnepélyes előadással avattak fel.

Versekkel és kiselőadásokkal színesítették a diákok az átadó ünnepséget. Az intézmény igazgatója köszönte meg beszédében, hogy megvalósulhatott a már rég tervezett projekt.

Crnkovity Gábor, a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola igazgatója: „Az ablakokat és nyílászárókat igazából hőszigetelt, termoizolációs ablakokra cseréltük le, a korábbiak gyári üvegek voltak. Semmiféle szigetelés nem volt rajtuk. Reméljük azt, hogy a tornaterem is felfűthetővé fog majd válni.”

Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár adta át a felújított nyílászárókat Bácskossuthfalván: „A bácskossuthfalvi általános iskolának 2,3 millió dinár támogatást tudtunk ígérni, és ez a tornaterem nyílászárói egy részének a cseréjére volt elegendő. Elkezdtük a munkát, és én úgy látom, hogy a jövőben is folytatjuk ezt, és megteszünk mindent annak érdekében, hogy az összes nyílászárót ebben az épületben is kicseréljük, de elvégezzünk különféle más munkálatokat is.”

A tartományi oktatási titkárság már 2017 óta hirdet pályázatokat iskolaépületek felújítására.

Bácskossuthfalva
id. Kovács Gyula Általános Iskola
tornaterem
ablakcsere
Crnkovity Gábor
Szakállas Zsolt

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.