Ugrás a tartalomra
Pixabay/FotoArt-Treu

Új adónemeket vezetne be Szerbia 2021-től

2020-10-28
10:17
Forrás
nova.rs, szabadmagyarszo.com
A törvénytervezet jelenleg közvitán van, amely november 4-ig tart.

A pénzügyminisztérium által kidolgozott törvénytervezet szerint adót fizethetünk majd a melléképületekre, a pincékre, a fűtőházakra, a fáskamrákra, az istállókra, az ólakra, a fedett teraszokra és akár a medencékre is - értesült a sajtó.

Az adó nagyságát az adott objektum községbeli átlagára határozhatja majd meg.

Eddig a garázsok után kellett adót fizetni, januártól azonban a garázsokat és melléképületeket adóztathatják meg.

Szerbia
adó
közvita
pénzügyminisztérium
garázs
istálló
ól
fedett terasz
medence

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.