Ugrás a tartalomra
sebességméró óra
Pannon RTV

Új büntetési rendszer gyorshajtás miatt

2018-10-31
19:53
2018-10-31
20:02
Forrás
VajdaságMa
A gyorshajtás miatti új büntetési rendszer bevezetését tervezik a szerbiai autópályákon. Ezzel szeretnék növelni a biztonságot a közlekedésben és csökkenteni az átlagsebességet.

A Blic értesülései szerint a gyorshajtásért járó új büntetések mellett módosítják a két fizetőkapu közötti megengedett haladási időt is, vagyis a Belgrád (Ópazova)–Szabadka szakaszon 1 óra 6 perc lesz a megengedett utazási idő, a Belgrád (Vrčin)–Niš szakaszon 1 óra 47 perc, a Belgrád (Šimanovci)–Sid szakaszon pedig 38 perc. Aki 20 kilométeres óránkénti sebességgel lépi túl a megengedett haladási sebességet, az 3000 dináros büntetésre számíthat. Aki 40 kilométeres óránkénti sebességgel lépi át a megengedett sebességet, az 5000 dinár, a 60 kilométeres óránkénti sebességtúllépésért 6000 és 20 ezer dinár közötti büntetés várható, valamint három büntetőpont és egy hónap eltiltás. Aki 80 kilométeres óránkénti sebességgel hajt gyorsabban a megengedettnél, az 15 ezer és 30 ezer dinár közötti büntetésre számíthat, továbbá 6 büntetőpontra és három hónap eltiltásra. Az autópálya Belgrád és Niš közötti szakaszán új készülékek elhelyezésével mérik majd az átlagsebességet olyan helyeken, ahol nincs megálló és nem szabad megállni sem a járművel, írja a Blic. 

gyorshajtás
büntetés

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.