Ugrás a tartalomra
sebességméró óra
Pannon RTV

Új büntetési rendszer gyorshajtás miatt

2018-10-31
19:53
2018-10-31
20:02
Forrás
VajdaságMa
A gyorshajtás miatti új büntetési rendszer bevezetését tervezik a szerbiai autópályákon. Ezzel szeretnék növelni a biztonságot a közlekedésben és csökkenteni az átlagsebességet.

A Blic értesülései szerint a gyorshajtásért járó új büntetések mellett módosítják a két fizetőkapu közötti megengedett haladási időt is, vagyis a Belgrád (Ópazova)–Szabadka szakaszon 1 óra 6 perc lesz a megengedett utazási idő, a Belgrád (Vrčin)–Niš szakaszon 1 óra 47 perc, a Belgrád (Šimanovci)–Sid szakaszon pedig 38 perc. Aki 20 kilométeres óránkénti sebességgel lépi túl a megengedett haladási sebességet, az 3000 dináros büntetésre számíthat. Aki 40 kilométeres óránkénti sebességgel lépi át a megengedett sebességet, az 5000 dinár, a 60 kilométeres óránkénti sebességtúllépésért 6000 és 20 ezer dinár közötti büntetés várható, valamint három büntetőpont és egy hónap eltiltás. Aki 80 kilométeres óránkénti sebességgel hajt gyorsabban a megengedettnél, az 15 ezer és 30 ezer dinár közötti büntetésre számíthat, továbbá 6 büntetőpontra és három hónap eltiltásra. Az autópálya Belgrád és Niš közötti szakaszán új készülékek elhelyezésével mérik majd az átlagsebességet olyan helyeken, ahol nincs megálló és nem szabad megállni sem a járművel, írja a Blic. 

gyorshajtás
büntetés

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Népszerű