Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Új épületbe költözött Újvidéken a zene- és a balettiskola

2021.09.07
17:11
2021.09.07
20:27
Forrás
Pannon RTV
Szeptember 1-én az újvidéki Zene- és Balettiskolában elkezdődött az első iskolaév. Ezzel a zeneiskola 100, a balettiskola pedig 70 év után kapott új otthont. Az épületegyüttesbe mintegy 1500 diák jár.

Szeptember elsején a két iskola diákjai már az új épületben kezdték meg az iskolaévet. A zeneiskolának, amely a Njegoš utcából költözött át, jelenleg 1138 diákja van.

Radmila Rakin-Martinović, az újvidéki Isidor Bajić Zeneiskola igazgatója: „Kiterjesztjük a programokat a kisbabás szülőkre, az iskoláskor előtti intézménybe járókra, valamint az általános és középiskolás korú személyekre, amelyek az intézményes oktatási rendszer részét képezik, és természetesen az idősebbek, a nyugdíjasaink számára is készítünk majd programokat.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A balettiskola korábban a Zsidó utcában működött. Jelenleg 329 diák jár az alap- és középfokú osztályok karainak valamelyikébe.

Sanja Vučurević, az Újvidéki Balettiskola igazgatója: „Ez egy teljesen felszerelt iskola, illetve újak a hangszerek, a tanulói segédeszközök, az audiovizuális felszerelés. Tehát, mi nem csak új falak közé költöztünk. Megkaptunk mindent, ami egy mai modern iskolának meg kell, hogy legyen.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az új iskola felépítésének és felszerelésének költségeit Újvidék önkormányzata fedezte, 3,5 milliárd dinár értékben.

Miloš Vučević Újvidék polgármestere: „Az iskola célja, hogy a legtehetségesebb kölykök, és úgy általában a gyerekeink, itt maradjanak Újvidéken, Szerbiában, és ne utazzanak el, ne menjenek el Grazba, Zágrábba, Ljubljanába, Bukarestbe, Budapestre, bárhova, hogy tanuljanak, hanem, hogy meglegyenek a legjobb feltételeik a saját városukban, a saját országukban.”

A két iskola mellett az intézményhez hozzátartozik az első városi Koncertterem is.

Zene- és Balettiskola
Újvidék
épület
Miloš Vučević

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.