Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új gázkazánt kap a Majsai Úti Általános Iskola

2019.02.21
16:18
2019.02.21
16:35
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan új gázkazánt szerelnek be a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolába. Ezáltal gazdaságosabb és biztonságosabb lesz az épület fűtése.

A Tartományi Energetikai Titkárság közel kétmillió dináros támogatása mellé Szabadka Város önkormányzata biztosított eszközöket, közel egymillió dinár értékben.

Pannon RTV

A meglévő gázkazán már közel 20 éve fűti a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolát. A jelenlegi műszaki állapota a tanítás megtartását is veszélyezteti. Hamarosan ki fogják cserélni egy új gázkazánra.

2000-ben adták át a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola gázfűtésrendszerét. Az akkor felszerelt kazán nem működik hatékonyan, bármikor felmondhatja a szolgálatot. Ezért döntött úgy az iskola vezetősége, hogy kicserélik.

Bognár Beáta, igazgató, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „Ezzel a gázkazánnal 5350 négyzetméter területet tudunk felfűteni. Már annyira rossz állapotban van, hogy idő kérdése, mikor mondja fel a szolgálatot. Ez azt vonná maga után, hogy 640 tanuló és 90 dolgozó maradna fűtés nélkül.”

Pannon RTV

Az új kazán beszerzését a Tartományi Energetikai Titkárság és Szabadka Város önkormányzata is támogatja. Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere elmondta, más iskolák is igényelhetik az önkormányzat támogatását, csak legyen megfelelő tervdokumentációjuk a beruházásokhoz.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Számunkra fontos az iskolák infrastrukturális fejlesztése, az iskolákba való beruházás, gyermekeink biztonsága. És ami megkerülhetetlen ebben a kérdéskörben, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség jelen van a városvezetésben, ami nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy ilyen és hasonló sikeres projektumokat meg tudjunk valósítani. Nem csak a város központjában, hanem a kültelepüléseken is, hiszen sok iskola átadta a pályázatát, és vár még ilyen és hasonló pályázatokra.”

Pannon RTV

A Majsai Úti Általános Iskolában egyébként már évek óta folynak korszerűsítési fejlesztések. A többi között folyamatban van a nyílászárók cseréje is.

Szabadka
Majsai Úti Általános Iskola
Bognár Beáta
Horvát Tímea

Most

14:01

A Szputnyik második adagját vették fel Zentán

85-en kapták meg vasárnap délelőtt a Szputnyik V második dózisát Zentán. A községben eddig mintegy 7500 adag vakcinát adtak be. Az illetékesek remélik, hogy májusban elérhetik akár a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.
12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!