Ugrás a tartalomra

Új intézkedések léptek életbe

2021.03.21
20:41
2021.03.22
07:40
Forrás
Szerbiai RTV
A bevásárlóközpontok és a vendéglátóhelyek kivételével minden más kinyithat hétfő reggel 6 órakor - a szerb kormány elfogadta a válságstáb javaslatait.

Hétfőn zárva maradnak a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok - közölte a legújabb intézkedéseket a szerb kormány vasárnap este. A kabinet elfogadta a válságstáb javaslatait. Továbbra is zárva lesznek a vendéglátóipari egységek, a kávézók, éttermek, éjszakai szórakozóhelyek és a bevásárlóközpontok. Az élelmiszert árusító boltok, kulturális intézmények, mozik, színházak, kiállítótermek este 9 óráig lehetnek nyitva, a többi üzlet pedig este 8-ig.

Minden helyen, amely kinyit reggel 6 órakor, szigorúan be kell tartani az óvintézkedéseket. Az előírások között kiemelték a kötelező maszkviselést és a távolságtartást, egy fő, illetve vendég számára legkevesebb 9 négyzetmétert kell biztosítani, kivételt képeznek az edzőtermek, fitnesz klubok, wellness központok és hasonlók, ahol ennél is több, 16 négyzetméter kell, hogy jusson egy személyre. Ez azt jelenti, hogy például egy 90 négyzetméter területű boltban vagy fodrászszalonban legtöbb 10 fő tartózkodhat, beleszámítva az ott dolgozókat is.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Jövő héttől tovább fokozzák a felügyeletet, még inkább ellenőrzik, hogy jut-e elegendő hely egy személyre, és azt is, hogy van-e az egyes helyeken a védelmi intézkedéseket felügyelő személy.

A vendéglátók ételt és italt csak elvitelre árusíthatnak, házhoz szállítást napi 24 órában végezhetnek. A szállodai éttermek és kávézók csakis kizárólag saját vendégeiket szolgálhatják ki 21 óráig.

Tanjug/Dragan Kujundžić

A szerb kormány ezúttal is a védelmi rendelkezések szigorú betartására hívja fel a figyelmet, mindenki személyes felelősségét hangsúlyozva. A lakosság egészségének védelmében, a kapcsolatok minimalizálása érdekében hozzák meg a döntéseket, és az eredményesség tekintetében minden egyén hozzájárulására szükség van - írja a szerb kormány közleményében.

Az oltás megszakítás nélkül folytatódik tovább az előre meghatározott terv alapján, elkezdődik az egyetemisták tömeges oltása is.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az általános- és középiskolák munkájában nincs változás, az alsós diákok számára továbbra is marad a tantermi oktatás, de amennyiben helyi szinten túlságosan megnövekszik a koronavírus-esetek száma, a lokális válságtörzsek dönthetnek az iskolai oktatás beszüntetéséről. A felsősök és a középiskolások maradnak távoktatáson.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Az újonnan megbeszélt intézkedések az egyetlen lehetőség arra, hogy megőrizzük a munkahelyeket - jelentette ki Belgrád polgármester-helyettese. Goran Vesić bejelentette, hogy kedden vagy szerdán ismét egyeztetés lesz, amelyen az intézkedések hatását is elemzik.

válságstáb
javaslat
Szerbia
intézkedés
bevásárlóközpont
vendéglátó

Most

18:02, Frissítve: 19:41

Falugazdászok Székelykevén

Falugazdászok tanácskoztak Székelykevén. 21 iroda vajdasági képviselője volt jelen az eseményen. A munkamegbeszélésen részt vett Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke is.

Népszerű